lauantai 11. heinäkuuta 2020

Ajettiinpa Koitereen ympäri

MC Varatuluppa ry:n kesäperinteeksi on tullut joku pitempi ajotapahtuma. Viime kesänä kierrettiin Pyhäselkä. Nyt kierrettiin sitten Koitere. Reissulle tuli mittaa kaikkinensa noin 250 km. Näin ollen reissu jaettiin kahteen päivään. 
Ensimmäisenä päivänä eli lauantaina ajettiin Kulhosta Kuurnan kautta Enoon ja edelleen Uimarjuun. Kuurnassa yhdestä moposta paukahti (tyhjeni pikku hiljaa) takarengas. Mopo laitettiin huoltoautoon ja tilalle varamopo käyttöön. Uimaharjussa pidettiin taukoa ja paikallisesta varaosaliikkeestä etsittiin sisuskumia takapyörään.

Uimaharjusta matka jatkui kohti Kitsiä. Hiienvaaran kupeella poikettiin soramonttukodalle, jossa syötiin välipaloja. Matka jatkui ja päädyimme yöpymispaikkaamme Loma-Kitsiin. Matkaa oli taitettu noin 7 tuntia ja kilometrejä oli mittarissa 105.

Loma-Kitsin isäntä esitteli meille Koti- ja jätkämuseotaan. Olipa muuten katsottavaa papattavasta zetorista lähtien. Moottorisahojakin oli yli 400 kpl. Museokierrosten jälkeen oli vuorossa päivällinen ja päivällisen jälkeen savusauna. Puolikymmeneltä oltiin jo unessa Kitsin entisen koulun tiloissa.

Sunnuntaiaamuna aamupalan jälkeen ajoimme aluksi Naarvaan, sieltä Käenkosken kautta Huhukseen. Huhuksesta edelleen Lehtovaaran kautta Revonkylään ja edelleen Keskijärvelle ja lopulta sitten Kulhoon. Matkaa tälle osalle tuli 150 km. Ennen Huhusta yhdestä moposta alkoi tyhjetä rengas, mutta se kesti taukopaikalle. Tauon aikana rengas tuli paikattua ja nautittua tilatut tarjoilut. Matka jatkui ja poikkesimme vielä palastelemassa Elämys Mantsissa. 

Tämä jälkimmäinen ajopäivä kesti kaikkine taukoineen 9 tuntia. Puolet tästä ajettiin periaatteessa vesisateessa paikoitellen tosi huonoilla teillä.

Kulhosta matkaan meitä lähti yhteensä 8 jäsentä. Koko reitin ajamalla kiersi 7 jäsentä. Mopot kestivät matkan rasitukset, ainoastaan 2 rengasrikkoa ja näistäkin toisen sai paikattua eli matka ei jäänyt kesken.

Lisää kuvia löytyy meidän facebookista ja instagramista!