sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Pyhäselän ympäriajon matkakertomus

MC Varatuluppa ry:n jäsenten Pyhäselän ympäriajo ajettiin la 13.7.2019 erityisen koleassa ja jossain määrin sateisessa kelissä. Joensuun Hukanhaudalta klo 8 lähti liikkeelle kuuden mopoilijan retkikunta. Pari jäsentä ajoi etuautossa ja yksi tuttavantuttava ajoi letkan perässä ikäänkuin turva-ja huoltoautona.


Ajoreitti suuntasi Reijolan kautta Niittylahteen, sieltä edelleen Vehkapuron ja Suhmuran kautta Hammaslahteen. Hammaslahdesta päästiin Elovaaran mäelle, jossa pidettiin kahvitauko. Joukkoon liittyi täällä pari jäsentä. Tähän mennessä vaativimmat mäkiosuudet oli takanapäin ja niistä selvittiin kunnialla.

Piirakan- ja makkarasyönnin sekä kahvittelujen jälkeen jatkettiin matkaa kohti Rääkkylää. Harrin Jupiter teki tenän eikä lähtenyt työntämällä eikä myöskään alamäkeen laskemalla käyntiin. Asiantuntijoiden vikakommenteista ja korjausehdotuksista huolimatta piti Jupiter siirtää huoltoautoon. Onneksi Keijolla oli mukana varamopo, joten Harri pääsi sillä jatkamaan matkaansa. Matkalla Rääkkylään pysähdyttiin Kompakan kaupalla jäätelöostoksilla. 

Aamupäivän pitempi etappi päättyi Koivuniemen leirintäalueelle. Kuumien piirakoiden ja mansikkapaistoksen nauttimisen jälkeen matka jatkui kohti Oravisaloa ja sieltä edelleen Arvinsalmen lossille. Lossin jälkeen suuntasimme kohti Roukalahtea. Teimme syrjähypyn Saariston Puodille, jossa oli tarkoitus tehdä tulet ja paistella makkarat. Eipä ollut tulentekopaikkaa siellä eikä oikein tuulisessa kelissä voinut sellaista sytyttääkään, joskin meillä ei ollut puitakaan matkassa. Siispä suuntasimme tauon pitoon Roukalahden kesäteatterin pihapiiriin, jossa sitten kahviteltiin ja syötiin eväitä.

Roukalahdesta matka jatkui Puromäen ja Mattisenlahden kautta Ylämyllylle välitankkaukseen ja sen jälkeen Shellille syömään. 

Olimme lähteneet liikkeelle Hukanhaudalta klo 8 ja kahdeksaan tuntiin olimme kiertäneet lenkin melkein kokonaan. Matka jatkui kohti Joensuuta ja viimeisimmät lienevät olleet kotimaisemissa arviolta klo 17.30 aikaan.

Kilometrejä reitille tuli noin 140, osalle aavistuksen verran vähemmän ja osalle enemmän riippuen siitä, mistä kukakin oli lähtenyt aamulla liikkeelle.

Hyvä reissu kaikkinensa ja kiitos siitä reittivastaaville ja huoltotehtävissä toimineille. Ensi kesänä uudestaan!