MC Varatuluppalaisten moposeikkailu 22.7.2017MC Varatuluppalaisten moposeikkailu on nyt sitten tänään seikkailtu. Jounin ja Pertin suunnittelemaan seikkailuun osallistui 10 jäsentä, joista kokoontumispaikalla muodostettiin viisi paria. Lähtöjärjestyksen aika-ajot toteutettiin hankkimalla Jounin pihapiiristä saunapuut siten, että jokainen pari toi viisi kiloa kuivia kiukaaseen sopivia polttopuita. Jos oli painoa yli tai alle, niin sakkoa siitä tuli ja sitä kautta taipaleelle lähdettiin muutamien minuuttien välein.

Reitti koostui viidestä rastista. Aluksi piti ajaa Kontiolahden ampumahiihtostadionille, jonne matkaa kertyi reilut parisen kymmentä kilometriä. Täällä tutustuttiin ampumapenkkatoimintaan eli joukkueittain harjoiteltiin makuuammunta 11 cm tauluihin, ampumaetäisyys 50 metriä. Tämän jälkeen parien molempien jäsenten piti ampua 10 laukausta, minkä jälkeen kirjattiin sakot ylös. Todettakoon, että kaikille tuli sakkoja. Tämän rastin jälkeen seuraava rasti oli taukorasti Uuron ABC:llä.

Uurosta moposeikkailureitti jatkui Pielisjoen Kaisakanlahdelle, jossa joukkueiden piti etsiä kolme rastia kanootilla meloen. Tämä rasti osoittautui melko haasteelliseksi, koska monet meloivat ensimmäistä kertaa. Kenenkään kanootti ei kaatunut ja rastitkin löytyivät asianmukaisesti.

Tästä matka jatkui sitten uljaisiin Paiholan yhteismetsän metsiin ja sitä kautta edelleen Tukhulmin lammille. Yhteismetsärastilla piti ottaa valokuva merkiksi rastilla käynnistä. Päätösrasti oli onkimisrasti, jossa piti onkia kala. Aikaa oli käytettävissä maksimissaan 15 minuuttia. Jos tärppäsi aikaisemmin, niin pääsi jatkamaan matkaansa lähtöpaikalle.

Moposeikkailureitillä onnistuminen perustui suunnistustaitoihin ja ennen kaikkea osaamiseen rastitehtävissä. Reitin pituudeksi tuli noin 54 km. Pasin nelitahtimopo sanoi sopimuksensa irti 1. rastille mennessä eli hyytyi Kuurnan voimalaitoksen levikkeelle. Muiden pelit ja vehkeet kestivät asianmukaisesti.

Moposeikkailun lopputulokset:
1) Jukka L - Vesa E, sakot 8, loppuaika 3:38
2) Seppo K - Keijo R, sakot 7, loppuaika 3:39
3) Jouko K - Pasi T, sakot 9, loppuaika 3:43
4) Sakari K - Harri K, sakot 9, loppuaika 3:44
5) Matti I - Teuvo S, sakot 12, loppuaika 4:14

Voittajat palkittiin asianmukaisilla pysteillä.

MC Varatuluppa ry kiittää Jounia ja Perttiä hienon moposeikkailun järjestämisestä. Lisäksi yhdistys kiittää Selkien Sisu ry:tä, Lauri Kontkasta ja Kari Kontkasta, jotka vapaaehtoisella tukemisella mahdollistivat tapahtuman toteuttamisen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti