Toimintakertomus 2010


TOIMINTAKERTOMUS 2010

Toimintavuosi käynnistyy

MC Varatuluppa ry:n 4. toimintavuosi alkoi Kulhon koulun kiekkokaukalon jäädytystöillä. Talkoohenkiset jäädytystyöt tehtiin kahdessa ryhmässä kahden viikon jaksoissa. Talkooaktiivisuus vaihteli ryhmien sisällä. Jäädytyskauden aikana syntyi jäädytysryhmien välille asiaankuuluvaa vertailua jäädytysosaamisesta, mikä näkyi perinteisesti toisen ryhmän lähes käsittämättömällä kehumisella. Jäädytysryhmien vetäjinä toimivat Jouko ja Kari.

Kevätpilkkiretki

MC Varatulupan perinteinen kevätpilkki pilkittiin Polvijärven Sotkumassa "kalaisalla lammella". Aurinkoinen kevätsää houkutteli matkaan mopediklubin yhdeksän (9) maksavaa jäsentä. Vain muutama oli jäänyt pois syystä tai toisesta. Jäätä kalaisella lammella oli kairattavaksi asti, mikä mahdollisti kevätretken läpiviemisen suunnitelmien mukaisesti. Pilkkitapahtuman kilpailuvietti oli sen verran vahvassa tunnelmassa, että päästiin häiritsemään erään mökkiasukkaankin kotirauhaa. Asiallisella käyttäytymisellä selvittiin siitäkin vastoinkäymisestä.

Pilkkitapahtumasta tuli kuin tulikin kilpailu, jossa oli kaksi sarjaa eli yleinen sarja ja sarja 60K. Yleisen sarjan voitti Vesa, joka oli saanut kalaa reilut puolimetriä. 60K-sarjan voitti Pertti yli puolentoista metrin tuloksella. Suurimman kalankin sai Pertti. Pertti oli kilpailussa täysin ylivoimainen, sillä hänen tuloksensa oli suurempi kuin kaikkien muiden yhteensä. Pertti lohdutti muita kilpailun häviämisestä vaatimattomalla tyylillään. Jukka voitti arvalla pilkkitapahtuman kiertopalkinnon.

Kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin perinteisin menoin kyläkaupalla. Kevätkokous oli niin sanottu tilinpäätöskokous, jossa hyväksyttiin yhdistyksen toimintakertomus ja tilit edelliseltä toimintakaudelta sekä myönnettiin tili – ja vastuuvapaus yhdistyksen luottamushenkilöille. Kokouksessa suunniteltiin lisäksi kesän toimintoja. Todettakoon lisäksi, että kokouksessa oli toimittaja Tarja, joka teki ansiokkaan jutun yhdistyksemme toiminnasta Pielisjokiseutu – lehteen.

Juhannusaatonajo

MC Varatulupan perinteinen Juhannusaaton mopoajeluun osallistui tänä vuonna 12 mopoilijaa. Yksi kerhomme jäsenistä oli toipilaana, mutta oli hengessä mukana ja osallistui ajeluun henkilöautolla. Lähtö tapahtui suunnitelmien mukaan tasan kello kahdeksan perinteisestä juhannusajon kokoontumispaikasta sään ollessa lämmin ja aurinkoinen. Reitti kulki Karsikon, Niinivaaran ja Suvantosillan kautta Joensuun torille. Reittivalinta oli sikäli oivallinen, että kahteen mopoista tuli ongelmia Karsikossa, mutta vain toinen hyytyi ja joutui jättämään matkan teon kesken - Pohjanneidon pihamaalle – jälleen kerran.

Joensuun torilla kerholaiset laittoivat moponsa siistiin parkkiin joensuulaisten ja turistien katseltavaksi ja menivät itse nauttimaan Martta - kahvioon juotavaa ja syötävää. Virkistystauon jälkeen kerholaiset esittelivät kalustoaan niistä kiinnostuneille. Torilta lähdön jälkeen ajettiin muutaman korttelin mittainen kaupunkikierros, minkä aikana huomasi, että kaupunkilaiset ymmärsivät ajelun luonteen ja tervehtivät kulkuetta vilkuttaen tai muuten hymyillen. Kaupunkikierrokselta kerholaiset suuntasivat rautatieaseman kautta takaisin Karsikkoon seuramaan Karin mopon huoltoa. Karsikosta matka jatkui Kulhoon kyläkaupan kahviolle ja siitä sitten itse kukin suuntasi juhannuksen viettoon – kesä oli alkanut.

Heinänseivästys

Heinäkuun alkupäivinä yhdistys oli muutaman jäsen voimin heinätalkoissa Unto Immosen kuolinpesän heinäkapaleella. Vähälukuinen, mutta aktiivinen talkooporukka seivästi heinää muutaman tunnin aikana noin 50 seipään verran. Parhaimmat ja komeimmat seipäät seivästi Pertti – ainakin omasta mielestään, joskin muillakin oli yhtä komeat. Seipäillä kuivatetut ja seivästämättömät heinät myytiin edelleen ja saadut varat kuolinpesä lahjoitti yhdistyksen hyväntekeväisyyskäyttöön.

Peräkonttikirppis

Elokuun 1. viikonloppuna yhdistys järjesti Kulhon kentällä peräkonttikirppiksen yhdessä Kulhon Kunto ry:n, Kulhon kyläyhdistyksen ja Iiksen Marttojen kanssa. Tapahtumasta saatava tuotto oli tarkoitus osoittaa paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Yhdistyksen jäsenistä vain järjestelyvastuussa olleet jäsenet olivat mukana tapahtumassa. Tapahtuman järjestelyt osoittautuivat erittäin mittaviksi, mutta itse tapahtuma jäi suhteellisen pienimuotoiseksi. Hellekesä verotti varmuudella myyjiä, mutta myös ostajia. Peräkonttikirppiksestä saaduksi tuotoksi tuli 68 €. Tuotto koostui paikkamaksuista ja mopokerhon nimissä myydyistä tavaroista.

Kesäkalastuspäivä

Kesäkalastuspäivää ei järjestetty.

Aittolammen ympäriajo

MC Varatuluppa ry:n perinteinen Aittolammen ympäriajo ajettiin kauniissa syysillan säässä perjantaina 17.9.2010. Kokoontumisen jälkeen suuntasimme mopoletkan keulan Kerolantien kuuluisien hidasteiden kautta Särkivaarantielle ja sieltä edelleen Teuvon ja Jarin metsästysseuran laavulle. Laavulla Pertti keitti nokipannukahvit tällä kertaa Presidenttikahvista, joka ei ole kuulema sopiva nuotiopannukahviksi vaan sopivin on Juhla-Mokka. Kahvittelun lomassa paistettiin myös nuotiomakkarat ja kuultiin mitä uskottavimpia juttuja mehtämiesten luontokappaleiden saalistamisista, mitkä saivat yhden jos toisenkin suupielet hymyyn - uskoi kenen tahtoi. Pimentyvässä ja kuutamoisessa illassa ajeltiin takamaiden läpi takaisin ihmisten ilmoille. Valot alkoivat olla tarpeen.

Kotimaisen kulttuurin ilta

10.12.2010 piti mopokerho kulttuuri-iltansa Joensuun yössä. Tälläkään kertaa ei menty katsomaan James Bondia, vaan kerhon jäsenet kävivät keilaamassa. Keilailta oli saanut alkuun hiukan mystiset puitteet, koska tarkkaa ohjelmaa ei tiedetty kovinkaan varhaisessa vaiheessa. Syy selvisi kylläkin myöhemmin.

Hauskan tunnin keilauksen jälkeen keilaajat (9 kpl) suunnistivat ruokailemaan Amarilloon. Ennen ruokailua jaettiin MC Varatulupan ensimmäiset keilapalkinnot, mikä olikin iltaohjelman salailun yhtenä syynä. Palkintoja jaettiin kaikkiaan kolmessa luokassa: illan paras keilaaja, paras keskivertokeilaaja ja paras noin keilaaja. Palkintojen jaon yhteydessä esitettiin myös ajatus perustettavaksi uudesta vakiopalkinnosta ja sarjasta. Tämä olisi ns. Paras Pertti - palkinto ja -sarja.

Syysvuosikokous

Yhdistyksen syysvuosikokous pidettiin toimintavuoden viimeisenä päivänä kyläkaupalla. Kokouksessa vahvistettiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talous vuodelle 2011, valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja entinen hallitus. Kokouksen yhteydessä Pertti luovutti isänsä tekemän puheenjohtaja – nuijan yhdistyksen puheenjohtajan käyttöön. Lisäksi yhdistys muisti puheenjohtajuutensa lopettavaa Jukkaa asianmukaisella nestepaketilla kiitosten kera.

Hyväntekeväisyysprojekti

Hyvistä suunnitelmista ja yrityksistä huolimatta hyväntekeväisyysprojektia ei saatu toteutettua, koska projektiin ei löytynyt toimijatahoa. Projekti siirrettiin vuosikokouspäätöksellä vuoden 2011 toimintasuunnitelmaan.

MC Varatuluppa ry

Hallitus

Toimintakertomuksesta on jätetty pois (admin editoinut pois) henkilöiden sukunimet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti