MC Varatulupan toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009

Vuosi 2009 käynnistyi MC Varatulupan osalta suunnitellusti Kulhon kaukalon jäädytystöillä kahden jäädytysryhmän voimin. Molempien ryhmien mielestä toinen työyksiköistä ei toiminut huonostikaan, mutta kaukaloon saatiin kuitenkin jää loihdituksi. Se myös suurella työllä ylläpidettiin siihen saakka kunnes kevätaurinko taas sulatteli talven työt pois näkyvistä.

Maaliskuun lopulla kerho suuntasi päättäväisen ja vakaan kulkunsa kohti Tervasuon tien varrella sijaitsevaa lampea. Jää kesti hyvin myös pinnalle nostetun saaliin painon. Tapahtumaan olennaisesti kuuluvat kahvit keiteltiin ja makkarat paistettiin eräällä kiihtelysvaaralaisella metsästysmajalla runsaiden lumitöiden päätteeksi. Tuurin torni- arvontakilpailupalkinnon voitti Vesa ja Varatuluppa- vieheen suurimmalla kalalla voitti Teuvo, vaikkei tapahtumassa taaskaan mitään kilpailua käytykään.

Vuosikokous pidettiin huhtikuun lopussa Lindassa perinteisesti 30.4. Ilahduttavan monet jäsenet olivat jo saaneet pumpattua mopojen renkaisiin ilmaa ja saapuivat kerhon hengen mukaisesti kaksipyöräisillään paikalle. Nykyisin ja tästä lähtien Vappu alkaakin oikeastaan Varatulupan kevätkokouksesta.

Juhannusaattona kokoonnuttiin ajamaan kohti Joensuun Marttakahviota. Tapahtuma houkutteli hyvät osallistujat joukkoonsa. Nyt tapahtumaan oli varustauduttu kunnolla. Uudet kerhopaidat ja lippikset olivat näkyvästi esillä uljaiden miesvartaloiden yllä. Hienot kulkuneuvomme torin parkissa saivat ohikulkijat silminnähden hyvälle tuulelle. Kahvittelujen ja piirakoiden syönnin päätteeksi suoritimme torin ympäriajon ja kiihdytimme raisut kulkuneuvomme kohti Kulhoa, josta liikenneympyrän kautta kukin kerholainen lähti Juhannuksen viettoon. Kesä taitaakin alkaa virallisesti tästä kokoontumisajostamme.

Kohta Juhannuksen jälkeen, heinäkuun alkupuolella suunnistimme kesäkalastusretkelle Kulhon Tukhulminlampien suuntaan. Kolusimme metsäteitä ja –polkuja mopoillamme. Lopulta löytyi myös lampi josta Perttikin sai kaloja ihan kilpailu mielessään. Yhden miehen kisassa olisikin ollut helppo julistaa voittaja, joka parhaan saaliin perusteella lienee kuitenikin ollut Jukka hirmuisella ja lammen ainoalla hauella, joka vieläpä oli erittäin maukas voissa paistettuna. Pertti näkemyksineen lienee oppositiossa.
Joidenkin mopoissa esiintyi matkan aikana hengenahdistusta karstojen tukkiessa äänenvaimentimia. Rasvoilla on siis merkitystä myös mopojen ravinnossa!

II Aittolammen ympäriajo toteutettiin syyskuussa. Sää oli hieno. Tapahtumasta lienee vieläkin tekeillä video, kuvaaja oli mukana ainakin lähdössä. Ajoimme tuttuja polkuja tunnetun timpurin ja kerhon kiistatta parhaan letunpaistajan Pertin kodille. Iltaa istuttiin mukavassa ja lämpimässä kodassa herkkujen ääressä. Makkarat, kahvit ja letut nautittiin asiallisen tarinoinnin höystämänä.

Kaukalon pohjan tasaus saatiin vihdoinkin toteutettua marraskuun lopulla. Epätasaiselle pohjalle ei voi tehdä suorana edes luistelujäätä, ja tasauksen vaikutus näkyikin tulevan talven jäädytystyössä.

Kotimaisen elokuvan ilta muuttui jäsenistön toiveesta kotimaisen kulttuurin illaksi. Vietimme sen marraskuun lopussa keilaradalla ja sen yhteydessä nautimme päivällisen pikkujoulun merkeissä ravintola Martinassa. Olipa taas kerran mukava ja rentouttava ilta, ihan oikeasti.

Vuosi 2009 päätettiin perinteiseen syyskokoukseen Lindassa 31.12.
Ei myöhässä vaan viime tipassa, mutta kuitenkin ajoissa.

Kerhon hallitus on ylpeä kerhon jäsenistä ja toiminnan tasosta. Koko kylän imago on kohentunut ainakin kerholaisten silmissä toimintamme myötä.
Yksi jäsenistämme rohkaistui jopa jättämään leipätyönsä ja ryhtyi yrittäjäksi Joensuun keskustaan.
Lieneekö kannustimena ollut kerhon vakaa talous; tilinpäätös osoitti vuoden vaihtuessa taseen loppusummaksi 1442,89 e ja tilikauden voitoksi 317,62 e. Taloudellista velkaa kerholla ei ole senttiäkään, yhteiskunnallista osuuttamme pohditaan edelleen.

MC Varatuluppa ry
hallitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti