maanantai 27. joulukuuta 2010

MC Varatulupan toimintakertomus 2008

Toimintakertomus 2008

Vuosi 2008 oli MC Varatuluppa ry:n kerhotapahtumien ja toiminnan osalta varsin runsas.

Kevättalvi sujui kaukaloa jäädytellessä ja ikään kuin jäädytystyön päätteeksi käytiin porukalla Hopealahdessa pilkkiretkellä ”hyvällä lammella”. Pilkkikisan palkintona olleen Varatuluppa- vieheen nappasi Matti M komeilla ahvenillaan.

Kevätkokous pidettiin runsaan osanoton turvin Lindan emäntien helmoissa 30.4. Samalla valmistauduttiin riemukkaaseen vappuun munkkien ja tippaleipien kera.

Perinteinen Juhannusaaton retki kurvailtiin Joensuun torin Marttakahvioon leppoisissa tunnelmissa. Kesä tuoksui ja koneet ärjyivät. Herätimme ansaittua huomiota kaupunki- ja katukuvassa. Retki päättyi Kulhon liikenneympyrän ”trombiin”, jossa tyylipisteet pokkasi taas kerran O-P eteenpäin vievällä kallistustekniikallaan.

Heinäkuun alussa käänsimme ärhäköiden menopeliemme kiiltävät keulat kohti Hopealahtea. Matka sujui huoltoauton saattelemana hyvin ja perillä meitä odotti maantiedon taidoistaan tunnetun Markku Tahvanaisen lämmittämä savusauna ja Pyhäselän kiihkeät hauet. Uisteltiin, saunottiin, syötiin, nautittiin maistuvat lettukahvit ja polkaistiin mopot käyntiin. Retki oli ikimuistoinen, useimpien mopot kestivät matkan rasitukset hyvin. Kuitenkin matkalla joku meistä joutui polkemaan jalkaa kovinkin sporttisesti.

I Aittolammen ympäriajo syyskuussa keräsi taas lukuisan osanottajajoukon, olipa Joukokin mukana. Ajoimme niin että tuntui ja söimme vaihteeksi masut täyteen meille varattuja herkkuja Lindassa. Sää oli hieno mutta yllättävän viileä. Kuitenkin Rex jurahti kiinni ja poltti mustaa jälkeä asvalttiin. Todistettiin kuitenkin se, että kun vehkeet viilenee niin mäntä pienenee ja niinpä taisi Ruotsin ihmekin kohta taas pelittää.

Kaukalon jäädytystä aloiteltiin joulukuussa 11.12 hyvissä ajoin isommalla talkooporukalla, ja lopulta se jääkin sinne saatiin.

Elävän kuva juhlaa vietettiin 13.12 Bondin seikkailun Quantum of Solacen parissa. Leffa arvioitiin rahan tuhlaukseksi ja taiteellisesti jokseenkin mitättömäksi sekä kutakuinkin yhden tekeväksi. Nautimme illallisen ravintola Rossossa ja aloimme valmistautua Joulun aikaan.

Vuosi 2008 päättyi syyskokoukseen Lindassa 31.12, perinteisesti viime tipassa. Vuosi vaihtui melkoisessa tuulen huminassa, mutta mopot siitä vähät välitti.

MC Varatuluppa ry
hallitus