Peräkonttikirppiksen lupa-asiat

Lupa-asioissa oltiin liikenteessä asiaan kuuluvalla kalustolla.29.7.2010 klo 12.05 kerhomme mopoilija ajeli Joensuun poliisilaitokselle selvittämään peräkonttikirppiksen pitämiseen tarvittavia (tai tehtäviä) ilmoitus- ja lupa-asioita.
Moponsa tiedustelija jätti "parkkiin" poliisilaitoksen edustalle ja ikuisti samalla tilanteen.

Asteltuaan lupa-asioita käsittelevän toimiston ovesta sisään oli vastassa heti vapaa virkailija ja ilman mitään vuorolappuja varatuluppailija esitti virkailijalle asiansa ja kysyi tarvittavia lomakkeita luvanhakemiseen. Virkailija vastaus oli: "Kirppiksien pitämiseen ei tarvitse hakea mitään poliisilupia vaan maanomistajan lupa riittää."

Kysyjäkin oli hiukan yllättynyt vastauksesta, mutta päätti uskoa virkailijaa. Ulkona tuli mieleen kuitenkin kirppiksellä oleva puffetti ja sen mahdolliset lupa-asiat ja niinpä kerholainen
hyppäsi pois moponsa selästä ja asteli uudelleen toimistoon ja löysi jopa saman virkailijan, jonka kanssa oli aikaisemmin asioinut. Vastaus oli, että poliisia ei kiinnosta elintarvikkeitten myynti (puffetti: kahvi ja lettu) ja näistä asioista täytyisi sitten jutella muiden tahojen kanssa, muttei heidän. Koska mopokerho ei vastaa puffetista, oli mopokerhon osalta "luvat" kirppiksen pitämiseen reilassa. Tästä oli hyvä lähteä jakamaan ilmoituksia järjestettävästä peräkonttikirppiksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti